Exotic Snacks lager- och produktionsanläggning i Länna har erhållit BRC-certifikat. I anläggningen packas och distribueras främst nötter under Exotic Snacks varumärke.

– BRC är den Globala standarden för livsmedelssäkerhet. BRC säkerställer att vi som tillverkare och våra leverantörer i livsmedelskedjan uppfyller fastställda krav på livsmedelssäkerhet, kvalitet, autenticitet/äkthet och lagstiftade krav och ger till sist skydd för slutkonsumenten, säger Emma Norbäck, Kvalitets- och produktutvecklingschef för Premium Snacks Nordic AB.

– För oss som tillverkar och levererar livsmedel till detaljhandeln är BRC-certifiering en viktig kvalitetsstämpel på verksamheten. Certifieringen ger möjlighet till fler affärer med befintliga och nya kunder, även inom private label. Genom vår närhet till kundernas centrallager och effektiva transporter på container direkt till fabrik så har vi nu en stark konkurrensfördel mot konkurrenter utanför Skandinavien, säger Michael Nyström, COO för Premium Snacks Nordic AB.

– Idag ställs väldigt höga krav på livsmedelssäkerhet och BRC ses idag som en kvalitets- och produktsäkerhetsstandard av företag i många olika länder och är en viktig standard för företag som exporterar och producerar private label. Genom ett fantastiskt arbete av teamet i Länna så har vi både startat upp egen produktion och fått den godkänd enligt BRC på rekordtid, säger Henrik Strinning VD för Premium Snacks Nordic AB.