Vår historia

\
2018 -2020

2018 lanseras en ny produktserie, ”smartsnacks” inom kategorin functional snacks. Produkterna tas fram på annan råvara än potatis och är baserade på quinoa, linser eller hummus. Ett distributörssamarbete etableras i Belgien. 2019 investeras i en egen produktionslinje för smartsnacks i nya lokaler i Laholm.

2019 förvärvar Premium Snacks Nordic AB (f.d. Rootfruit Scandinavia AB) genom en företrädesemission om ca 14 mkr Exotic Snacks AB. Ett förvärv som innebar att koncernens omsättning sexdubblades. Exotic Snacks AB är marknadsledande i Sverige på natursnacks och importerar, utvecklar, säljer och distribuerar produkter inom snacks inom ramen för sitt lösviktskoncept eller i förpackat under varumärket Exotic Snacks AB. Varumärket Exotic Snacks kom till 1985.

Ett samarbetsavtal tillkom 2019 med Kaufland i Tyskland för försäljning av Gårdschips i Tyskland. Kaufland än av de ledande dagligvarukedjorna i Tyskland och är en del av tyska Schwarz Group.

2020 investeras i en ny produktionslinje för potatischips i syfte att öka produktionskapaciteteten.

\
2015-2017

Bolagets omsättning ökar genom utökad kundbas inom bl.a. servicehandeln. Etablering sker på flera marknader utanför Sverige genom distributionsavtal i  Danmark och Finland. År 2015 investeras i en ny fritös vilken utökar produktionskapaciteteten i fabriken i Laholm.

\
2012 -2014

Bolaget kapitaliseras för att kunna bygga upp sälj- och marknadsorganisation och ägarbasen utökas. Bolaget får successivt avtal med samtliga av dagligvarukedjorna i Sverige och växer kraftigt. Varumärket Gårdschips nomineras 2014 med sin nya förpackningsdesign till Svenska Designpriset.

2014 noteras Rootfruit Scandinavia AB på Spotlight Stock Market, f.d. Aktietorget och en noteringsemission tillför bolaget nytt kapital.

\
2007 -2011

Premium Snacks Nordic AB (f.d. Rootfruit Scandinavia) grundas i Halmstad 2007 av Richard Grönevall med målsättning att sälja premiumchips mot primärt delikatessbutiker. All potatis och rotfrukter odlas lokalt i anslutning