Vår historia

\
2023

För att få ut maximal effektivitet i Laholm helautomatiseras produktionen i Laholm under 2023.

I mitten på 2023 installerades den första förpackningslinan i Länna där Exotic Snacks har sitt centrallager. En betydande del av den tidigare färdigförpackade volymen packas nu lokalt i Länna.

\
2022

Koncernen får en ny VD under juni månad 2022 i Henrik Strinning.

2022 är året då ett beslut tas i att investera i en fördubbling av produktionskapaciteten i Laholm och ytterligare en fritös installeras.

\
2021

Listas bolaget på First North Growth Market från tidigare Spotlightlistan.

Ökat fokus på påspackade produkter drivet av förändrad situationen på marknaden i och med pandemin.

Chipsproduktionen i Laholm erhåller BRC-certifiering. BRC certifiering är en global livsmedelssäkerhetsstandard som ständigt utvecklats i takt med att kraven ökar på att konsumenterna ska få säkra livsmedel. Detta innebär att vår chipstillverkning varje år granskas av en oberoende part.

\
2018 -2020

2018 lanseras en ny produktserie, ”smartsnacks” inom kategorin functional snacks. Produkterna tas fram på annan råvara än potatis och är baserade på quinoa, linser eller hummus. Ett distributörssamarbete etableras i Belgien. 2019 investeras i en egen produktionslinje för smartsnacks i nya lokaler i Laholm.

2019 förvärvar Premium Snacks Nordic AB (f.d. Rootfruit Scandinavia AB) genom en företrädesemission om ca 14 mkr Exotic Snacks AB. Ett förvärv som innebar att koncernens omsättning sexdubblades. Exotic Snacks AB är marknadsledande i Sverige på natursnacks och importerar, utvecklar, säljer och distribuerar produkter inom snacks inom ramen för sitt lösviktskoncept eller i förpackat under varumärket Exotic Snacks AB. Varumärket Exotic Snacks kom till 1985.

Ett samarbetsavtal tillkom 2019 med Kaufland i Tyskland för försäljning av Gårdschips i Tyskland. Kaufland än av de ledande dagligvarukedjorna i Tyskland och är en del av tyska Schwarz Group.

2020 investeras i en ny produktionslinje för potatischips i syfte att öka produktionskapaciteteten.

\
2015-2017

Bolagets omsättning ökar genom utökad kundbas inom bl.a. servicehandeln. Etablering sker på flera marknader utanför Sverige genom distributionsavtal i  Danmark och Finland. År 2015 investeras i en ny fritös vilken utökar produktionskapaciteteten i fabriken i Laholm.

\
2012 -2014

Bolaget kapitaliseras för att kunna bygga upp sälj- och marknadsorganisation och ägarbasen utökas. Bolaget får successivt avtal med samtliga av dagligvarukedjorna i Sverige och växer kraftigt. Varumärket Gårdschips nomineras 2014 med sin nya förpackningsdesign till Svenska Designpriset.

2014 noteras Rootfruit Scandinavia AB på Spotlight Stock Market, f.d. Aktietorget och en noteringsemission tillför bolaget nytt kapital.

\
2007 -2011

Premium Snacks Nordic AB (f.d. Rootfruit Scandinavia) grundas i Halmstad 2007 av Richard Grönevall med målsättning att sälja premiumchips mot primärt delikatessbutiker. All potatis och rotfrukter odlas lokalt i anslutning