Gårdschips

Under varumärket Gårdschips produceras hantverksmässigt i Laholm våra premiumchips med smaker från hela världen. Produkterna är lokala i dess sanna bemärkelse då potatisen odlas och skördas på åkrarna i anslutning till produktionen i Laholm. 

Gårdschips produktionsenhet i Laholm har fossilfri produktion, uppvärmning sker med biogas och anläggningen drivs av 100% förnybar el.

De produceras med noga översyn från våra chipsmästare som följer traditionen av att framställa chipsen genom s.k. grytfritering eller som man på engelska säger ”kettlefrying”. Sedan varumärket etablerades på den svenska marknaden 2014 har Gårdschips lyckats etablera sig som en av de ledande producenterna av kettlefriterade chips och har nått ut till många konsumenter med smaker som  parmesan, tryffel, och tzatziki. Även oljan som tillförs potatis vid fritering är svensk och framtagen på raps.

Under varumärket Gårdschips produceras även det vi kallar rotfruktschips som utöver potatis även innehåller rödbetor och palsternackor. På varje påse framgår chipsmästare, potatissort och koordinatorer för var i närområdet potatisen har odlats.