Premium Snacks Nordic produktionsbolag SNX Production AB har erhållit BRC-certifikat. I anläggningen tillverkas premiumchips under varumärket Gårdschips.

BRC är den Globala standarden för livsmedelssäkerhet, för effektiv styrning av hygien och kvalitet i livsmedelsföretag. Standarden garanterar säkerhet, operativa kriterier och ser till att tillverkarna uppfyller sina rättsliga skyldigheter och ger till sist skydd för slutkonsumenten.

– För oss som tillverkar och levererar livsmedel till detaljhandeln är BRC-certifiering en viktig kvalitetsstämpel på verksamheten. Certifieringen är ett steg i vår utveckling och öppnar upp för möjligheter att göra fler affärer med befintliga kunder och kunder på nya marknader, säger Hanna Åsberg, Platschef för SNX Production AB.

– Idag ställs väldigt höga krav på livsmedelssäkerhet och BRC ses idag som en kvalitets- och produktsäkerhetsstandard av företag i många olika länder och är en viktig standard för företag som exporterar och/eller producerar EMV. Tack vare starka insatser från teamet i Laholm klarades certifieringen med bravur och det känns oerhört skönt att ha så duktiga medarbetare i ryggen när vi nu kan ge oss in i nya affärsmöjligheter, säger Anna Wallin-Krasse VD för Premium Snacks Nordic AB.