Gårdschips fortsätter sin tillväxtresa och som ett led i att kunna växa vidare inom Premiumchipssegmentet har bolaget investerat i en ny fritös och ökad tillverkningskapacitet.

Den nya produktionslinan planeras vara i full drift under första kvartalet 2023. Arbetet med installation pågår för fullt i Laholm.

”Vårt kapacitetstak är nått och behovet av att ytterligare investera för effektivare produktion har vuxit successivt över tid i samband med ökad efterfrågan av Gårdschips.”, säger Hanna Åhsberg, platschef i Laholm.

”Efterfrågan från både Sverige och utlandet växer hela tiden för våra produkter. Gårdschips innovativa smaker och vår filosofi kring det lokala ursprunget ner på gårdsnivå ligger helt rätt i tiden. Nu väljer vi att investera i högre produktionskapacitet i fabriken för att fortsätta vår tillväxtresa”, säger Henrik Strinning, VD Premium Snacks Nordic.

Gårdschips tillverkas hantverksmässigt i Laholm. Produkterna är helt lokala eftersom potatisen odlas och skördas på åkrarna i anslutning till produktionen i Laholm. Vi friterar våra chips i svenskpressad rapsolja. Eftersom vi är stolta över våra produkters lokala ursprung, framgår det på varje påse vem som varit chipsmästare, vilken potatissort chipsen är gjorda av samt koordinater för var i närområdet potatisen har odlats. Det hela kallar vi för ”Halländskt hantverk” där vi kombinerar närodlad svensk potatis med smaker från hela världen. Gårdschips produktion är 100% fossilfri.

www.premiumsnacksnordic.com