Nu lanserar Gårdschips två nyheter i sin Smartsnacks-serie: Havre crème fraiche & lök samt Hummus falafelkryddad. Det är veganskt, laktosfritt och framförallt smakrikt.

Thomas Lindström, vice vd på Rootfruit: – Havre crème fraiche & lök är en helt ny och jättespännande produkt. Den innehåller svensk havre, hela 20 % protein, bara 9 % fett och har inget tillsatt socker. Och vår Hummus får en ny smaksättning med falafelkryddor. Vi har verkligen lagt ned vår själ för att uppnå rätt känsla både när det gäller smakerna och texturen.

Produkterna lanseras med en kampanj nu i början av året. Med uttryck som ”Havrejäklar!” och ”Knapra lite falafel ikväll” vill man skapa kännedom, nyfikenhet och köpsug. Kampanjen syns bl a som film på Filmstaden, med digital närvaro i SoMe och YouTube samt givetvis genom butiksmaterial.

– Våra Smartsnacksprodukter har funnits på marknaden i ett år nu. De är omåttligt populära och står för den enskilt största tillväxten i vårt bolag. För att bibehålla energin och för att fortsätta tillfredsställa våra fans är det självklart att vi berikar kategorin med fler och ännu roligare produkter, avslutar Thomas Lindström.

För frågor, kontakta Thomas Lindström på thomas.lindstrom@rootfruit.se

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Thomas Lindström, Vice VD

E-post: thomas.lindstrom@rootfruit.se

Telefon: 0738-090216

Om Rootfruit Scandinavia AB

Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumsnacks av hög kvalitet. Bolaget säljer snacks under varumärket Gårdschips och Exotic Snacks på den nordiska marknaden. Rootfruit Scandinavia har centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor i Sverige och ett antal större dagligvarukedjor på den övriga nordiska marknaden. Bolaget arbetar aktivt med produktutveckling och avser att bryta in bredare inom snackssegmentet med nya produktkoncept, för fortsatt stark försäljningstillväxt. Bolaget är kapitaliserat för att underlätta satsningar i ökad produktionskapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.