Torrostade cashew nötter varsamt kryddade med klassiska premiumsmaker från chipsvärlden. Det är kombinationen av Exotic Snacks nya cashewserie som förväntas lyfta försäljningen utav påsförpackade nötter framöver. 

Mixa ärtor och bönor, smaksätt med crème fraiche, lök och örter. Där har ni Gårdschips senaste nyhet i Smartsnacksserien. Ett snacks fullt av smak och fiber samt i ny uppfräschad förpackningsdesign.

Och till sist. Potatischips med crème fraiche, gurka och vitlök. Det nya decenniet inleds med många snacksnyheter från Rootfruit.

Thomas Lindström, vice vd på Rootfruit: – Vi förlanserade Exotic Snacks smaksatta cashewserie under 2019 med mycket bra resultat. Nu satsar vi och rullar ut produkterna under 2020 på bredare front. Smakerna känns igen från chipsvärlden men inom nötter så tillför flertalet av nyheterna ytterligare en dimension i sortimentet. Serien lanseras på ICA med början av vecka 4 och vi hoppas att kunna bredda distributionen under året till fler kunder.

Gårdschips börjar året med att lansera två nyheter. Potatischipsen får en ny familjemedlem som vi valt att kalla ”Tzatziki style” med smak av gurka, vitlök och crèmefraiche. Nyheten kommer att lanseras på ICA från vecka 4.

Inom Smartsnacks serien lanseras ett snacks med en ärt och bönmix tillsammans med en twistad klassisk smaksättning. Proteininnehåll har varit ledordet de senaste åren inom hälsosammare snacks. Vi ser nu en ökad efterfrågan av produkter med högt fiberinnehåll och vi hoppas att nyheten skall tas emot positivt av marknaden, avslutar Thomas Lindström.