Exotic Snacks kickstartar 2021 med en innovativ och klockren utveckling av smaksatta valnötter i snackshyllan. Nyheterna finns i butik fr.o.m. vecka 3.

Exotic Snacks välkomnar nyheterna Valnötter med tre olika smaksättningar. Företaget, som enligt AC Nielsen är marknadsledande A-Brand inom naturella valnötter, har under en längre tid sett en ökad efterfrågan på valnötter generellt. En konsumentstudie som Exotic Snacks låtit göra visar att fler och fler konsumerar valnötter både som snacks och i matlagning. En hittills oväntad nöt (eg. en stenfrukt) att smaksätta och som kommer att förenkla för konsumenten, ett mervärde samtidigt som det tillför något nytt på marknaden.

Lanseras i följande smaker

Valnötter Havssalt 150 g

Valnötter Chili 150 g

Valnötter Chèvre 150 g

Produkterna kommer att finnas i snackshyllan dit konsumenten som ständigt söker nyheter vänder sig för att söka något nytt som lockar.

 

– Vi gjorde en konsumentundersökning och det visar sig att det är många som konsumerar valnötter som snacks och det var kanske lite oväntat. Vi ser även att det är en mångsidig nöt med olika användningsområden. Valnöten är en hälsosam stenfrukt som till och med har ett godkänt hälsopåstående enligt EFSA vilket gör det extra kul att vara först med att lansera den som snacks, säger Marie Eklund, Marknadschef Premium Snacks Nordic AB.