Julens färg är som bekant röd. Och för att matcha julen kommer därför ”Scottish Red” – en begränsad chipsserie signerad ”Rootfruit av Gårdschips”. Det handlar om en helröd specialpotatis som friterats enligt Kettlemetoden och därefter saltats varsamt. ”Vi tyckte det var kul att leka med en exotisk potatisfärg. Tanken är att du kan komplettera julens kulinariska upplevelser med ett roligt och annorlunda chips”, säger Thomas Lindström, VD Rootfruit Scandinavia.

Smaken påminner om en söt rotfrukt som sedan övergår i en tydlig, klassisk potatissmak. Du hittar Scottish Red i välsorterade Hemköp, ICA, COOP och Rusta butiker från och med vecka 45.

 

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Thomas Lindström, VD

E-post: thomas.lindstrom@rootfruit.se

Telefon: 073-809 02 16

Om Rootfruit Scandinavia AB

Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumsnacks av hög kvalitet. Bolaget säljer snacks under varumärket Gårdschips på den nordiska marknaden. Rootfruit Scandinavia har centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor i Sverige och ett antal större dagligvarukedjor på den övriga nordiska marknaden. Bolaget arbetar aktivt med produktutveckling och avser att bryta in bredare inom snackssegmentet med nya produktkoncept, för fortsatt stark försäljningstillväxt. Bolaget är kapitaliserat för att underlätta satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)

Industrigatan 23

312 34 Laholm

Telefon: 0430-134 40

E-post: info@rootfruit.se

Hemsida: www.rootfruit.se