Trenden med att addera ingefära i produkter fortsätter att öka och nu är stunden kommen även för chips. Rootfruit har utvecklat en ny produkt med den spännande kombinationen av ingefära och den klassiska smaken Sourcream. Produkten lanseras nu i januari under varumärket Gårdschips och därmed breddas 150g serien med smaken ”Sourcream & Sweet Ginger”.

”Lanseringen innebär att vi tar en ännu tydligare position som smakinnovatören på marknaden för premiumchips och detta är bara början på en rad mycket starka och spännande lanseringar vi kommer att genomföra under 2017”, säger VD Hans Jacobsson.

Produkten har tagits emot väl av handeln och samtliga större livsmedelskedjor i Sverige har valt att ta in produkten. ” Gårdschips närvaro i handeln ökar stadigt, vilket ger oss kraft att satsa ännu hårdare med stärkt självförtroende framöver ” avslutar Hans Jacobsson.

   

 

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Hans Jacobsson, VD

E-post: hans.jacobsson@rootfruit.se

Telefon: 0705-687 637

Om Rootfruit Scandinavia AB

Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av hög kvalitet. Chipsen tillverkas av närodlade potatis och rotfrukter och med svensk rapsolja. Bolaget säljer chipsen under två varumärken: Rootfruit och Gårdschips. Under de senaste två åren har Rootfruit Scandinavia tecknat centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor och har en stark försäljningstillväxt. För att underlätta en fortsatt hög tillväxt har bolaget nu kapitaliseras inför satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)

Industrigatan 23

312 34  Laholm

Telefon: 0430-134 40

E-post: info@rootfruit.se

Hemsida: www.rootfruit.se

Tidplan för finansiell rapportering:

Bokslutskommunike 2016: 28 februari 2017