Rootfruit har utvecklat nya produkter som kommer att lanseras under april 2016.  Under varumärket Gårdschips kommer blandningen ”Sparris” att lanseras som tillfälligt sortiment under våren och under samma varumärke lanseras succéerna Parmesan, Tryffel och Chipotle Chilli nu i 40g påsar avsedda främst för servicehandeln.

”Sparris kryddningen vi tagit fram är helt unik, vilket stärker vår konkurrenskraft och visar på vår förmåga att igen ta fram innovativa smaker. Lanseringen av 40g påsar innebär ett utökat fokus på servicehandeln. Vi tror att våra chips har en tydlig roll att spela som ett lyxigare alternativ till de produkter som redan funnits på servicehandeln under många år, säger Hans Jacobsson VD på Rootfruit.

Produkterna har presenterats för handeln i Sverige och tagits väl emot. De nya produkterna kommer att tas in i varierande grad i de större livsmedelskedjorna i Sverige.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Hans Jacobsson, VD

E-post: hans.jacobsson@rootfruit.se

Telefon: 0705-687 637

Om Rootfruit Scandinavia AB

Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av hög kvalitet. Chipsen tillverkas av närodlade potatis och rotfrukter och med svensk rapsolja. Bolaget säljer chipsen under två varumärken: Rootfruit och Gårdschips. Under de senaste två åren har Rootfruit Scandinavia tecknat centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor och har en stark försäljningstillväxt. För att underlätta en fortsatt hög tillväxt har bolaget är kapitaliserat inför satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)

Industrigatan 23

312 34  Laholm

Telefon: 0430-134 40

E-post: info@rootfruit.se

Hemsida: www.rootfruit.se

Tidplan för finansiell rapportering:

Delårsrapport Q1 2016: 3 maj 2016