Rootfruit har utvecklat 2 nya produkter som kommer att lanseras under september 2016.  Under varumärket Rootfruit kommer produkten ”Mandelpotatis & Himalayasalt” att lanseras. För varumärket Gårdschips breddas 150g serien med smaken ”Sourcream & Black Garlic”. Samtidigt görs en uppdatering av Rootfruits design att ytterligare kommunicera premium och exklusivitet.

”Lanseringen innebär att vi igen presenterar originella produkter med kryddor av finare kvalitet som förhöjer smakupplevelsen. Uppdateringen av Rootfruits profil gör att produkterna syns tydligare i hyllorna och ger potentiella kunder rätt signal om dess premiuminnehåll.”, säger VD Hans Jacobsson.

Produkterna har presenterats för handeln i Sverige och tagits väl emot. De nya produkterna kommer att tas in i varierande grad i de större livsmedelskedjorna i Sverige och kommer totalt sett att öka Rootfruits/Gårdschips närvaro i handeln. 

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:
Hans Jacobsson, VD
E-post: hans.jacobsson@rootfruit.se
Telefon: 0705-687 637

Om Rootfruit Scandinavia AB
Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av hög kvalitet. Chipsen tillverkas av närodlade potatis och rotfrukter och med svensk rapsolja. Bolaget säljer chipsen under två varumärken: Rootfruit och Gårdschips. Under de senaste två åren har Rootfruit Scandinavia tecknat centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor och har en stark försäljningstillväxt. För att underlätta en fortsatt hög tillväxt har bolaget nu kapitaliseras inför satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)
Industrigatan 23
312 34  Laholm
Telefon: 0430-134 40
E-post: info@rootfruit.se
Hemsida: www.rootfruit.se

Tidplan för finansiell rapportering:
Delårsrapport Q2 2016: 30 aug 2016
Delårsrapport Q3 2016: 11 nov 2016