Rootfruit lanseras med 3 smaker på Stockmann  i Finland from v. 26. Stockmann har total 9 varuhus, varav Rootfruit initialt lanseras på de 6 varuhusen i Finland.  Möjlighet finns därmed att utvidga samarbetet till att även gälla Stockmanns varuhus i Baltikum och Ryssland samt i Stockmanns nätbutik om samarbetet faller väl ut. Lanseringen genomförs av Rootfruits distributör i Finland -Pohjolan Peruna Oy.

”Stockmanns varuhus är ett begrepp i Finland, vilket gör att vår närvaro blir fin marknadsföring i Finland . Varuhusen är dessutom mycket stora på livsmedel och täcker in Finland väl geografiskt.” säger Hans Jacobsson VD på Rootfruit.

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:

Hans Jacobsson, VD

E-post: hans.jacobsson@rootfruit.se

Telefon: 0705-687 637

Om Rootfruit Scandinavia AB

Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av hög kvalitet. Chipsen tillverkas av närodlade potatis och rotfrukter och med svensk rapsolja. Bolaget säljer chipsen under två varumärken: Rootfruit och Gårdschips. Under de senaste två åren har Rootfruit Scandinavia tecknat centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor och har en stark försäljningstillväxt. För att underlätta en fortsatt hög tillväxt har bolaget nu kapitaliseras inför satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)

Industrigatan 23

312 34  Laholm

Telefon: 0430-134 40

E-post: info@rootfruit.se

Hemsida: www.rootfruit.se

Tidplan för finansiell rapportering:

Delårsrapport Q2 2016: 30 aug 2016

Delårsrapport Q3 2016: 11 nov 2016