Den nya produkten Gårdschips Sourcream & Black Garlic som lanserades i mitten av september har snabbt seglat upp på Rootfruits topp-lista över mest sålda smaker som redovisas nedan. Även den nya smaken Rootfruit ”Mandelpotatis & Himalayasalt” har fått en fin start och tagit sig upp på topplistan. Tydligt är också vilken megasuccé Gårdschips Parmesan som lanserades i september 2015 blivit i Sverige.

”Det blir allt tydligare att vi tagit rollen som chipsinnovatören som gång på gång tar fram exklusiva och nydanande smaker som konsumenterna bara älskar. Gårdschips Black Garlic har goda förutsättningar att bli en framtida storsäljare i vår portfölj. ”, säger VD Hans Jacobsson.

(se diagram i bifogad pdf)

För frågor om bolaget, vänligen kontakta:
Hans Jacobsson, VD
E-post: hans.jacobsson@rootfruit.se
Telefon: 0705-687 637

Om Rootfruit Scandinavia AB
Rootfruit Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och säljer premiumchips av hög kvalitet. Chipsen tillverkas av närodlade potatis och rotfrukter och med svensk rapsolja. Bolaget säljer chipsen under två varumärken: Rootfruit och Gårdschips. Under de senaste två åren har Rootfruit Scandinavia tecknat centrala avtal med samtliga större dagligvarukedjor och har en stark försäljningstillväxt. För att underlätta en fortsatt hög tillväxt har bolaget nu kapitaliseras inför satsningar i ökad produktions-kapacitet och investeringar i sälj- och marknadsföring.

Rootfruit Scandinavia AB (publ)
Industrigatan 23
312 34 Laholm
Telefon: 0430-134 40
E-post: info@rootfruit.se
Hemsida: www.rootfruit.se

Tidplan för finansiell rapportering:
Delårsrapport Q3 2016: 11 nov 2016
Bokslutskommunike 2016: 28 februari 2017