Premium Snacks Nordic fortsätter att satsa innovativt i premiumsegmentet med nyheter inom området Functional Snacks. Nu välkomnar vi Quinoachips i sortimentet och fr.o.m. vecka 3 kommer nyheterna att finnas i butikshyllorna.

 

Nu gör Gårdschips en storsatsning inom Quinoachips med produkter baserade på quinoa, vilket redan är känt av konsumenten som ett hälsosamt livsmedel. Produkterna är glutenfria och med lägre fettinnehåll än traditionella chips. I samband med relanseringen så ökas innehållet i påsen från 70 g till 90 g i påsen. Produkterna ligger helt rätt i tiden och efterfrågan på hälsosamma snacks ökar från både kunder och konsumenter.

Behovet av att göra ett omtag kring designen var viktigt eftersom det krävdes en tydlighet och modernisering för konceptet. I samband med detta så valdes den prestigefulla designbyrån Super Tuesday som samarbetspartner. Hela konceptet bygger på Quinoa och har fått en up-lift som känns mer modern, i tillägg till detta finns nu en tydlighet med en och samma grundråvara i produkterna. Den nya designen ska förstärka varumärket och särskilja sig gentemot konkurrenterna.

– Vi ville skapa en egen identitet för Quinoachips som passar den medvetna målgruppen, för denna typ av snacks, i linje med de värden som vårt premiumvarumärke Gårdschips står för. Tillsammans med Super Tuesday tog vi fram ett starkt koncept som nu fått ett tydligare och mer attraktivt visuellt uttryck, säger Marie Eklund, Marknadschef Premium Snacks Nordic AB.

Super Tuesday utvecklar vidare:

– Vi inspirerades av Gårdschips som gav oss uppdraget att göra om designen i grunden. Vi fick möjligheten och förtroendet att förenkla och förtydliga konceptet utifrån insikter som visat att produkterna varit otydliga, både sett till kategori och koncept. Vi förstärkte och lyfte därför alla viktiga element och har renodlat designen vilket har lett till ett mer distinkt koncept byggt runt Q precis som i Quinoa, säger Yashar Nikman, Creative Director på Super Tuesday.

Nyhet! Quinoachips Sourcream & onion 90g

En storsmak inom snacks och nu i en perfekt kombination med Quinoa. Kan det bli godare? En fantastisk smakupplevelse och nyhet som har alla förutsättningar för att bli en säljsuccé.

Ny design Samma goda smak: Quinoachips Jalapeño 90 g

Krispiga Quinoachips med smakrik och väl avvägd chilihetta av jalapeño, passar dig som uppskattar lite sting i snacks.

Läs mer här:

Pressmeddelande_Premium Snacks Nordic_ Nyheter v.3 2021_Quinoachips_210112